Blog. Nyt og inspiration

Start før du er klar

0

Richard Branson startede sin første virksomhed i kælderen hos forældrene til en af sine venner. Studenterbladet Student blev en kunstnerisk og litterær succes. En række kendte personer blev interviewet og anerkendelsen kom fra mange sider bla Peter Sellers, John Lennon og USA’s præsident Lyndon B. Johnson. Branson var ikke blot grundlægger men også bladets chefredaktør, journalist, produktionschef og annoncechef. 19 år gammel ringede han med frisk selvtillid til berømte personer for at få interviews og til virksomhedsledere for at tegne annoncer. På trods af denne success gav bladet aldrig overskud, hvilket førte til afprøvning af andre muligheder. I bladets sidste udgivelse var der en annonce for Virgin Records. En satsning der lagde grunden til den efterfølgende milliardkoncern.

Under en tale på en nylig konference illustrerede Richard Branson hans berygtede “Screw it – just do it” -tilgang ved at beskrive tilblivelsen af ​​Virgin Airlines. Han skulle med et fly. Han var sidst i tyverne. Han havde en virksomhed, men ingen vidste rigtig, hvem han var dengang. Han fortalte, ” Jeg havde en smuk pige som ventede på mig … så jeg var temmelig opsat på at komme dertil om aftenen. “

Tilsyneladende blev hans fly fik aflyst, og han blev temmelig irriteret. Han ønskede virkelig at komme der til tiden, så han begyndte at forhøre sig rundt om for at chartre et fly. Han sagde : ” Jeg havde ikke rigtig penge til at chartre et fly på det tidspunkt, men jeg sagde til dem, ok lad os bare gå videre og bestille det.”’

Han gik derefter hen og tog et lille papskilt og gik over til alle de mennesker, der havde fået deres fly aflyst som han. Og skrev bare på skiltet , Virgin Airlines – $ 29. Resten af ​​pladserne i det chartrede fly blev solgt og han brugte dermed de andres penge til at betale for flyet.

Ikke den mest intelligente fyr

Efterfølgende deltog Richard Branson i en paneldebat. En af paneldeltagerne prøvede at konkludere, hvad der har været kilden til Richard Bransons succes. Han fremhævede at mens Richard Branson naturligvis er klog, så er hans resultater er ikke begrundet i det. Det er ikke sikkert, at han er den mest intelligente fyr. Han er måske ikke engang den smarteste fyr, der sidder i panelet lige nu.

Det der adskiller Richard Branson fra de fleste mennesker er hans evner i retning af handling og parathed til at det måske mislykkes. Det vigtigste er, at han er villig til at starte, før han føler sig klar. Han havde ingen udarbejdet plan for at starte et flyselskab . Han vidste ikke noget om det. Han havde ikke pengene. Men hvor mange af os har ikke fået en afgang aflyst? Det sker for alle. Men det er kun ham, der beslutter at chartre et fly og gøre noget ved det. Det med at starte, før du føler dig klar, er så betegnende for succesfulde mennesker indenfor næsten alle områder.

Hvis du er en kommende iværksætter, så følg Richard Bransons råd og ‘blæs på det’. Start før du føler dig klar, og vær parat til at kæmpe videre, når det bliver hårdt.