Blog. Nyt og inspiration

Er du sikker på brugen af sociale medier?

1

Bruger I også sociale medier i jeres virksomhed? I langt de fleste tilfælde vil svaret til dette spørgsmål været et klart ja. Sociale medier er blevet et vigtigt marketingsværktøj i vores digitaliserede verden og mange firmaer bruger aktivt Facebook, LinkedIn, Twitter, blogs og mange andre sociale medier når de skal markedsføre deres firma eller fremme interaktionen med kunderne.

Sociale medier har gjort det muligt for firmaer eller medarbejdere at nå deres omgangskreds på en helt ny måde. Nu er det muligt at skrive en besked direkte på dine kunders Facebook profil eller skrive om firmaets produkter på din væg. Men pas på!

For man kan hurtigt komme i strid med markedsføringsloven, hvis man ikke holder tungen lige i munden.

Sidder du nu bag din skærm med et spørgsmålstegn blinkede bag panden? Så fortvivl ikke. Denne tekst er til ære for dig.

Marketingsloven, at den lov, man som erhvervsvirksomhed er underlagt, når man markedsføre sig overfor sine kunder. Der er specielt 4 paragrafer i markedsføringsloven, som vil være en god ide, at skrive sig bag øret inden man kaster sig ud i at udlove diverse præmier på Facebook, skrive direkte på ens kundes væg eller få private personer til at blogge om firmaet produkter. Lad os lige kigge på disse fire, så du står bedre udrustet når du poster det næste vægopslag på Facebook.

§4 handler om skjult reklame

Man må ikke reklamere for sine produkter med mindre dette explicit er blevet klargjort for kunden. Man må derfor for eksempel ikke få private personer til at brande ens produkter, hvis de ikke direkte skriver at de har en relation til jeres firma.

§6 handler om uanmodede henvendelser

Det er absolut ikke svært at falde i her. Hvor nemt er det for eksempel ikke at skrive på sine kunders Facebook væg eller i deres inbox? Det må man desværre bare ikke, med mindre de tager kontakt til dig først.

§9 fokuserer på salgsfremmende foranstaltninger

Under begrebet salgsfremmende foranstaltninger ligger for eksempel 2for1 tilbud, rabatkuponer og præmier man udlover for ens kunder. Konkurrencer på Facebook er blevet en udbredt salgsfremmende foranstaltning, som mange firmaer benytter sig af. Det er skam også en god ide, bare du husker disse tre ting: 1. Vilkårene for at være med i konkurrence skal oplyses, så du for eksempel ikke lukker dine kunder ind til at svare på ”2 små spørgsmål”, der så viser sig at bestå at fire sider tæt sammenskrevne koloner med spørgsmål. 2. Værdien på præmien skal skrives og 3. Læs bruger vilkårene igennem for de sociale medie, du vil markedsføre dig på, så du ikke kommer i konflikt med disse.

§19 handler om erhvervs hemmeligheder

En vigtig del af sociale medier er de kontakter og netværks man skaber. Og kontakter er jo uvurderlige ved vi alle sammen. Men hvad sker der med dine kontakter på LinkedIn, når du skifter arbejde? Må du tage dem med til dit nye arbejde eller hører de til firmate kunde register? Her vil jeg råde dig til at undersøge om der er en konkurrence klausul, der siger noget om dette eller tale med dit firma.

Dette er generelt de fire vigtige paragrafer, som man kan støde hovedet i mod på mange forskellige måder.  Jeg håber at du og dit firma har fået nogle inputs til hvornår den røde lampe burde lyse, når man arbejder med sociale medier. En god ide er at tale med den juridiske afdeling, hvis I har sådan en ellers er der mange advokater der vil stå på spring for at hjælpe jer i at blive mere sikker til at navigere rundt i de sociale medier.

Vi er i en tid hvor det går stærkt online, når firmaer skaber kontakter og markedsføre sig overfor deres kunder. Sociale medier er et vigtigt redskab til at komme endnu tættere på kunderne. Men som med alle andre redskaber, skal man lære at bruge det rigtigt, før man kan høste godt af det.

Så husk de juridiske aspekter, når du efter at have læst denne artikel logger på din Facebook, LinkedIn eller blog for at skrive et indlæg eller tjekke opdateringer, for så er du sikker på, at du ikke kommer galt afsted med dette sociale redskab.

1 Comment

  1. [...] kunder er blandt andet Ventium, Stract [...]